Εκδηλώσεις

Προηγούμενες Εκδηλώσεις:


Στην κοπή της
πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Αδελφότητας Κωνσταντινουπολιτών Μεγάλου Ρεύματος «Ο Ταξιάρχης», συμμετείχε η χορωδία ΕΜΠ, στις 15/1/2012. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Εστία της Νέας Σμύρνης.


Στις 28/5/2011 η

Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στη 16η Χορωδιακή Συνάντηση του Δήμου Αλίμου, που πραγματοποιήθηκε στη
Θεατρική Σκηνή "Κάρολος Κουν".


Η Χορωδία ΕΜΠ πήρε μέρος στη συναυλία του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής "Mixed Media - Music Plus", που έγινε στις 7/4/2011 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Συμμετείχε στα έργα "Αναπαράστασις ΙΙΙ" του Γιάννη Χρήστου και "Ελεγείες στα οράματα επτά Αγγέλων (ΙΙ)" του Μιχάλη Οικονόμου.


Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός παρουσίασαν τη Μικτή Χορωδία ΕΜΠ και έγχορδα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 28/12/2010.


Η Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στη συναυλία "Από το Γερμανικό μπαρόκ στον Γαλλικό ρομαντισμό", που πραγματοποιήθηκε στις 2/6/2010 στην αίθουσα συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός".
Η Χορωδία ερμήνευσε το έργο "Gloria" του Antonio Vivaldi, υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου.
Συνέπραξαν: Ρωξάνη Παπαδημητρίου, Βανέσσα Καλκάνη
(σοπράνο) και η Βασιλική Χαλαύτρη (άλτο).


Η Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στη συναυλία "Αφιέρωμα στα 75 χρόνια του Θόδωρου Αντωνίου" που  πραγματοποιήθηκε στις 22/10/2010, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στο έργο του Θόδωρου Αντωνίου "Προμηθέας", καντάτα για βαρύτονο, αφηγητή, μικτή χορωδία και ορχήστρα (1983)
Παρουσιάστηκαν επίσης τα έργα:
- Celebration XIII (2008)
- Διπλό κοντσέρτο για όμποε, φαγκότο και ορχήστρα (2009)
- Κοντσέρτο για κρουστά και ορχήστρα (2007)

Σολίστ : Ιωάννης Οικονόμου (όμποε), Αλέξανδρος Οικονόμου (φαγκότο), Τάσος Αποστόλου (βαρύτονος), Μηνάς Χατζησάββας (αφήγηση), Θόδωρος Μιλκόβ (κρουστά)

Συμμετείχαν επίσης: Μικτή χορωδία του Δήμου Αθηναίων, Χορωδία Ε.Ρ.Τ..

Μουσική διεύθυνση:
Μιχάλης Οικονόμου, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Ανδρέας Τσελίκας, Μίλτος Λογιάδης

Η Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στη Συναυλία Σύγχρονης Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου 2010, στην Αίθουσα του Goethe-Institut Athen. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Μουσική του Κόσμου" και ήταν αφιερωμένη στον Federico Garcia Lorca.
Η Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στο έργο του Μιχάλη Οικονόμου,  «Γέρμα» (1991), για μέτζο-σοπράνο, μικτή χορωδία και ενόργανο σύνολο.

Συμμετείχαν επίσης:
Μαργαρίτα Συγγενιώτου, μέτζο-σοπράνο
Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής

Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου


Συναυλία στο Ηρώδειο
:
Η Μικτή Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης, ο Συμφωνικός».

Σολίστ:
Δημήτρης Καβράκος (φωνή)
Τατιάνα Παπαγεωργίου (πιάνο)

Συνέπραξαν επίσης:
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ 
Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας
Χορωδία "Ambitus" Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης

Διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός

Καλοκαιρινή Συναυλία στην Πάρο:  Στις 3 Αυγούστου 2008, η Μικτή Χορωδία ΕΜΠ πραγματοποίησε συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο Αγκαιριάς, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Πάρου κάθε καλοκαίρι.

Εκδήλωση στην Αίγλη Ζαππείου: Την Πέμπτη 29 Μαϊου 2008 η Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στα πλαίσια του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Εφαρμογή Προχωρημένων Τεχνολογιών στις Μεταφορές (ΑΑΤΤ 2008).


Εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γλέζου:
Τη Δευτέρα 12 Μαϊου 2008 η Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Απεραθίτικος σύλλογος της Νάξου, για να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Γλέζου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Άλφα.

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία:  
Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου,  πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μικτής Χορωδίας και του συνόλου εγχόρδων ΕΜΠ στο Κτήριο Διοίκησης, της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων με τίτλο  "Πολιτιστικές Τετάρτες".
Ερμηνεύτηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και έργα της κλασσικής και σύγχρονης μουσικής.

Συναυλία "170 χρόνια ΕΜΠ":
Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου η Μικτή Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τον εορτασμό της επετείου των 170 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.


Συναυλία στο Ηρώδειο:Κάντε κλικ για μεγέθυνση
Η Μικτή Χορωδία ΕΜΠ συμμετείχε στη συναυλία με τίτλο  «σε Βυζαντινά Ίχνη…» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Παρουσιάστηκαν έργα  κορυφαίων Ελλήνων συνθετών όπως Μίκης Θεοδωράκης, Νίκος Σκαλκώτας και Μανώλης Καλομοίρης.

Σολίστ:
Μάριος Φραγκούλης (φωνή)
Δημήτρης Μπάσης (φωνή)
Τατιάνα Παπαγεωργίου (πιάνο)

Συνέπραξαν επίσης:
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία της ΕΡΤ
Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
Χορωδία του Εθνικού Ωδείου

Διεύθυνση:
Μιχάλης Οικονόμου


Καλοκαιρινή Συναυλία στη Νάξο:
Η Μικτή Χορωδία και το Σύνολο Εγχόρδων του ΕΜΠ εμφανίστηκε το Σάββατο 11 Αυγούστου 2007 στην Απείρανθο της Νάξου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Απεραθίτικος σύλλογος κάθε καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, όπως Mozart, Vivaldi καθώς και πολλά τραγούδια Ελλήνων συνθετών όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Αντωνίου, Καλογερά και πολλά παραδοσιακά, σε διεύθυνση Μιχάλη Οικονόμου.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την Αιγίδα του ΕΜΠ και του Απεραθίτικου Συλλόγου της Αθήνας.


Κάντε κλικ για μεγέθυνση Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία: Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2006, πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Ε.Μ.Π. και της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων στο Κτήριο Διοίκησης, της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τα έργα:

A. Corelli: Concerto Grosso (των Χριστουγέννων)
(βιολί: Στέλλα Τσάνη, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, τσέλο: Αρμπέν Αντώνης)
J. S. Bach: Κοντσέρτο για δύο βιολιά και έγχορδα
(σόλο βιολί: Μιχάλης Οικονόμου, Δημήτρης Μαργαρίτης)
A. Vivaldi: Gloria (αποσπάσματα)
W. A. Mozart: AveVerum Corpus
(διεύθυνση: Μελίνα Κούρτη)
Dona Nobis Pacem
(σόλο τραγούδι: Σίση Μπαρακάρη, Ελίζα Μπουντούνη, Δανάη Κολτσίδα)
Βυζαντινό: Απολυτίκιο Χριστουγέννων
F. Cruber: Άγια Νύχτα
(σόλο βιολί: Στέλλα Τσάνη)
J.S.Bach: Air από την 3η σουίτα για ορχήστρα
L. Anderson: A Christmas Festival
C. Frank: Panis Angelicus
Μ. Καλομοίρη: Κάλαντα από την όπερα "Το δαχτυλίδι της Μάνας"
(κορυφαίοι χορωδίας: Λένια Μπουλά, Βάλια Μήτσου, Νίκος Βέργος, Ανδρέας Μεταξάς-Μαριάτος)

Διεύθυνση:
Μιχάλης ΟικονόμουΚάντε κλικ για μεγέθυνσηΕκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2006, η Μικτή Χορωδία του ΕΜΠ συμμετείχε στη συναυλία, με τίτλο "Μουσική διαδρομή σε βυζαντινά ίχνη", που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Ερμηνεύτηκαν Βυζαντινοί ύμνοι και έργα των: Μίκη Θεοδωράκη, Νίκου Σκαλκώτα, Μανώλη Καλομοίρη.

Σολίστ:
Δημήτρης Μπάσης (φωνή)
Τατιάνα Παπαγεωργίου (πιάνο)

Συμμετείχαν επίσης:
Συμφωνική Ορχήστρα και Μεικτή Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Χορωδία του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Χορωδία του Εθνικού Ωδείου

Διεύθυνση:
Μιχάλης Οικονόμου
Φεστιβάλ "Από την Ιταλία με νότες": Την Παρασκεή 15 Σεπτεμβρίου 2006, η Μικτή Χορωδία του ΕΜΠ συμμετείχε στο φεστιβάλ που διοργάνωσαν τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων, με τίτλο "Από την Ιταλία με νότες", στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.Μουσική εκδήλωση στο Ινστιτούτο Γκαίτε: Την Πέμπτη 13 Απριλίου 2006, η Μικτή Χορωδία του ΕΜΠ συμμετείχε στη μουσική εκδήλωση με τίτλο "Τραγούδια Ελλήνων Συνθετών επεξεργασμένα για μικτή χορωδία", που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και με τη συμμετοχή του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής, στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου: Και φέτος, η Μικτή Χορωδία του ΕΜΠ συμμετείχε στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2006, στο Κτήριο Διοίκησης της πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006, η Μικτή Χορωδία του ΕΜΠ συμμετείχε στη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία:
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2005, πραγματοποιήθηκε η Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Ε.Μ.Π. και της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δήμου Αθηναίων στο Κτήριο Διοίκησης, της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου: Για ακόμη μια χρονιά, η Μικτή Χορωδία του ΕΜΠ έλαβε μέρος στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2005, στο Κτήριο Διοίκησης της πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου.

Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2005, η Μικτή Χορωδία του ΕΜΠ συμμετείχε στη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας και Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, στο έργο του Μ. Καλομοίρη "Η Συμφωνία της Λεβεντιάς".

Εκδήλωση στο Νέο Μουσείο Μπενάκη: Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2005, η Μικτή Χορωδία του ΕΜΠ συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Μουσείο Μπενάκη, προς τιμήν του Μανώλη Γλέζου.

Μουσική εκδήλωση στο Deree College : Την Κυριακή 29 Μαϊου 2005, το πανεπιστήμιο της Βοστόνης διοργάνωσε μουσική εκδήλωση, στο θέατρο του Αμερικάνικου Κολεγίου (Deree) στην Αγία Παρασκευή.
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες ερμήνευσαν κλασσικά έργα, αποσπάσματα από όπερες και έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Η Μικτή Χορωδία του ΕΜΠ παρουσίασε έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, βυζαντινά, έργα Ελλήνων συνθετών, παραδοσιακά Κερκυραϊκά και Μικρασιάτικα τραγούδια.

Συμμετείχαν:
Αγγελική Καθαρίου, μέτζο σοπράνο
Βασίλης Κωστόπουλος, μπάσσος
Νάντια Διαμαντίκου, σοπράνο
Βιολί: Δημήτρης Μαργαρίτης
Όμποε: Ιωάννης Τσελίκας
Πιάνο: Διονύσης Μαλλούχος
Πιάνο: Κατερίνα Καραβατσα
Πιάνο χορωδίας: Στέφανος Κοζάνης
Διεύθυνση:
Andre de Quadros, επίτιμος προσκεκλημένος
Μιχάλης Οικονόμου-Διευθυντής ΜΤ ΕΜΠ


Βραδιά μουσικής "Οι φωνές ενώνουν τον κόσμο" : Την Τετάρτη 18 Μαϊου 2005, στο κινηματοθέατρο "Μελίνα Μερκούρη" στη Γλυφάδα, διοργανώθηκε μουσική εκδήλωση χορωδιών, στην οποία έλαβαν μέρος η Μικτή Χορωδία ΕΜΠ και η Assumption College Chorale-Massachusetts USA (διεύθυνση Dr Michelle Graveline).

Η Μικτή Χορωδία ΕΜΠ παρουσίασε έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, έργα Ελλήνων συνθετών και παραδοσιακά τραγούδια.

Συμμετείχαν:
Νάντια Διαμαντίκου, σοπράνο
Βασίλης Κωστόπουλος, μπάσσος
Πιάνο: Στέφανος Κοζάνης
Διεύθυνση:
Μιχάλης Οικονόμου-Διευθυντής ΜΤ ΕΜΠ
Ανδρέας Μεταξάς-Μαριάτος


Κεντρική σελίδα

Συνήθεις απορίες (FAQ)

Πρόβες

Εκδηλώσεις

Ιστορικό

Μαέστρος

Ρεπερτόριο

Επικοινωνία


Login
[  Home   |   FAQ   |   Πρόβες   |   Εκδηλώσεις   |   Ιστορικό   |   Μαέστρος   |   Ρεπερτόριο   |   Επικοινωνία   |   Credits  ]