Ιστορικό

Μουσικό Τμήμα & Χορωδία ΕΜΠ - Ένα σύντομο ιστορικό:


Το Μουσικό Τμήμα Ε.Μ.Π. ιδρύθηκε το 1960 από τον τότε πρύτανη Αλέξανδρο Παππά με διευθυντή το συνθέτη Βασίλη Μακρίδη. Στόχος του Μουσικού Τμήματος είναι η προώθηση της μουσικής παιδείας μέσα στο Ε.Μ.Π. και η βαθύτερη προσέγγιση των φοιτητών στον θαυμάσιο κόσμο της μουσικής.

Από την ίδρυσή του, το Μουσικό Τμήμα πλαισιώθηκε με σημαντικό αριθμό φοιτητών, με κοινό γνώρισμα την αγάπη τους για τη μουσική και τη θέλησή τους για προώθησή της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έδωσε τη δυνατότητα σ' αυτούς τους φοιτητές να αναπτύξουν το μουσικό τους ενδιαφέρον αλλά και σε χιλιάδες άλλους να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής μέσα από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις που έχει κάνει από τότε μέχρι σήμερα. Με αυτές, το Μουσικό Τμήμα έχει καλύψει με περιοδίες του όλο τον ελληνικό χώρο, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη και από Πίνδο μέχρι Ρόδο, δίνοντας συναυλίες μέσα σε αίθουσες συναυλιών επαρχιακών μεγαλουπόλεων, σε αγροτικές και εργατικές περιοχές, εργοστάσια, κινηματογράφους, ακόμα και σε καφενεία και πλατείες χωριών.

Η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Τμήματος Ε.Μ.Π. είναι ο παλαιότερος και γνωστότερoς στην πολυτεχνειακή κοινότητα αλλά και στο ευρύ κοινό τομέας του. Έχει εκπροσωπήσει το Πολυτεχνείο τόσο στην Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε, όσο και στο εξωτερικό (Κύπρος, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, ...). Έχει αρκετές συμμετοχές σε χορωδιακά φεστιβάλ. Αν και καλλιεργεί την έντεχνη δυτικοευρωπαϊκή μουσική - αναγεννησιακή, κλασική, ρομαντική και σύγχρονη - η χορωδία έχει πολύ ευρύτερο ρεπερτόριο που καλύπτει και την ελαφρά μουσική, το ελληνικό δημοτικό τραγούδι και το έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Ακόμη, περιλαμβάνει έργα πολλών συνθετών - Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Σκαλκώτα, μεταξύ άλλων - και συχνά έργα γραμμένα από το συνθέτη Βασίλη Μακρίδη πάνω σε ποιήματα μεγάλων ελλήνων ποιητών - Σολωμού, Σικελιανού, Κάλβου κ.α.

Από το Μάιο του 2004, διευθυντής της χορωδίας του ΕΜΠ, είναι ο κ. Μιχάλης Οικονόμου.

Κεντρική σελίδα

Συνήθεις απορίες (FAQ)

Πρόβες

Εκδηλώσεις

Ιστορικό

Μαέστρος

Ρεπερτόριο

Επικοινωνία


Login
[  Home   |   FAQ   |   Πρόβες   |   Εκδηλώσεις   |   Ιστορικό   |   Μαέστρος   |   Ρεπερτόριο   |   Επικοινωνία   |   Credits  ]