Συνήθεις απορίες

Συνήθεις Απορίες (FAQ):


Τι είναι μικτή χορωδία;

Η χορωδία του ΕΜΠ είναι μία μικτή χορωδία, δηλαδή ένα μουσικό σύνολο που αποτελείται από τέσσερα είδη (ή ομάδες) φωνών (δύο ανδρικές και δύο γυναικείες). Με την συνήχηση των φωνών σε διαφορετικούς τόνους (δηλ. νότες, συχνότητες) παράγονται αρμονικοί ήχοι που δίνουν τον μοναδικό χαρακτήρα σε μία μικτή χορωδία. (περισσότερα...)

Ποιες είναι οι δραστηριότητες της χορωδίας;

Η χορωδία πραγματοποιεί και συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων κάθε χρονιά, όπως την καθιερωμένη συναυλία στο τέλος του έτους (που ενίοτε συνδιάζεται με μια εκδρομή), τους εορτασμούς εθνικών εορτών, αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις που προκύπτουν.

Ποιοι συμμετέχουν στη χορωδία του Ε.Μ.Π;

Κατά καιρούς έχουν συμμετάσχει στην χορωδία του ΕΜΠ φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από διαφορετικές σχολές του ΕΜΠ, καθώς και υπάλληλοι του ΕΜΠ ή ακόμα και άτομα που δεν ανήκουν στην ευρεία πολυτεχνειακή κοινότητα. Αρκετοί από αυτούς αγαπούν το τραγούδι και θέλουν να εκφραστούν στο πλαίσιο μίας ομάδας. Άλλοι έρχονται για να μάθουν να τραγουδούν. Άλλοι επειδή τους αρέσει το ηχητικό αποτέλεσμα της αρμονίας το οποίο αποδίδεται με τον καλύτερο τρόπο από μία χορωδία. Άλλοι εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που δίνει το Ε.Μ.Π. ώστε να βιώσουν την "δεύτερη ζωή του φοιτητή πέρα από τις τεχνικές σπουδές, με τον δημιουργικότερο τρόπο.

Ποιο είναι το ρεπερτόριο της χορωδίας;

Η χορωδία έχει ένα ευρύ ρεπερτόριο. Καλλιεργεί τόσο την έντεχνη δυτικοευρωπαϊκή μουσική - αναγεννησιακή, κλασική, ρομαντική και σύγχρονη (Bach, Haendel, Haydn, Beethoven, Mozart, Berlioz, Vivaldi, Franck, Poulenc, κ.ά.)- όσο και την ελαφρά μουσική, το ελληνικό δημοτικό τραγούδι και το έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Ακόμη, περιλαμβάνει έργα πολλών Ελλήνων συνθετών - Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Σκαλκώτα, Καλομοίρη, Β.Μακρίδη μεταξύ άλλων - συχνά γραμμένα πάνω σε ποιήματα μεγάλων ελλήνων ποιητών - Σολωμού, Σικελιανού, Κάλβου, Ελύτη κ.α.- αλλά και σύγχρονα έργα γραμμένα από το συνθέτη Μ.Οικονόμου. Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά κομμάτια από το ρεπερτόριο της χορωδίας.

Μπορώ να ακούσω κομμάτια της χορωδίας;

Είναι διαθέσιμα αρκετά αρχεία midi με κομμάτια του ρεπερτορίου της χορωδίας. Ακόμα, μπορείτε να έρθετε σε κάποια πρόβα ή εκδήλωσή μας.
Προσοχή: τα αρχεία midi είναι μια ακριβής αλλά ψυχρή εκτέλεση των κομματιών από τον υπολογιστή. Σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αποδώσουν πλήρως ένα κομμάτι, ενώ η χρήση τους στην χορωδία περιορίζεται στις κατ'οίκον πρόβες.

Πόσος χρόνος απαιτείται για την συμμετοχή στη χορωδία;

Οι πρόβες γίνονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή 20:30-22:00, στο κτίριο του Μουσικού Τμήματος στο ΕΜΠ της οδού Πατησίων. Πέρα από τις πρόβες και τις ίδιες τις εκδηλώσεις, δεν απαιτείται περισσότερος χρόνος. Η συμμετοχή στη χορωδία δεν δυσχεραίνει το ακαδημαϊκό πρόγραμμα φοίτησης. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής το πρόγραμμα των προβών διαμορφώνεται κατάλληλα.

Πού μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες για την χορωδία;

Από αυτό το site ή μέσω email στο choir-info@mail.ntua.gr ή περνώντας αυτοπροσώπως από κάποια πρόβα ή εκδήλωση. (περισσότερα...)

Τι ικανότητες χρειάζονται για την συμμετοχή στη χορωδία;

Οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία είναι θετική, αν και πολλοί φοιτητές ξεκίνησαν την "καριέρα" τους στη χορωδία. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες φωνητικές ικανότητες.

Εντάξει, καλό ακούγεται. Τι κάνω τώρα;

Επικοινωνήστε μαζί μας, αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, ή ελάτε απευθείας σε μια πρόβα.

Ναι, αλλά δεν έμαθα για την 1η συνάντηση και έχει περάσει καιρός! Μπορώ ακόμα να έρθω;

Φυσικά! Η χορωδία δέχεται νέα μέλη καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Κεντρική σελίδα

Συνήθεις απορίες (FAQ)

Πρόβες

Εκδηλώσεις

Ιστορικό

Μαέστρος

Ρεπερτόριο

Επικοινωνία


Login
[  Home   |   FAQ   |   Πρόβες   |   Εκδηλώσεις   |   Ιστορικό   |   Μαέστρος   |   Ρεπερτόριο   |   Επικοινωνία   |   Credits  ]